Booking

Brekkedalen - Jordalen

Denne turen følger bil / traktorvei hele runden rundt og tar fra 6 til 8 timer.  Turen blir regnet som litt over middels krevende. I tørt vær er det ikke noe problem å gjennomføre turen med lett fottøy, med ved vått vær anbefales gode tursko.

Stigningen fra man forlater Stalheim til man er i Tverrhalsskaret er på ca 600 høydemeter,  videre er det ca 200 høydemeter opp Stalheimskleiva.

Fra Stalheim går turen ut Brekkedalen, først forbi Vetlestølen og over elva ved brua på Storestølen og videre opp over bakkene til neste stølgrend som er Kinnabakken. Fra Kinnabakken fortsetter turen i svinger opp mot Tverrhalsskaret, turens høyeste punkt på ca 950 m.o.h. Turen fortsetter så ned mot stølen Haugane med en nydelig utsikt over den flotte Jordalen.  Fra Haugane bærer det ned i Jordalen.

De første gårdene i Jordalen vi kommer til er de 3 Nåsen gårdene som ligger på ca 600 meter over havet. Fra Nåsen følger vi veien forbi skolen i dalen og de 4 Jordalsgårdene i som ligger midt i Jordalen.  Nå går så turen gjennom Jordalstunnelen ( husk å ta med lommelykt ) før vi ender opp på E-16 og avslutter med den store styrkeprøven: Stalheimskleiva opp.

Et mye brukt alternativ til denne ruten er å kjøre i Nåsen og så gå derfra til Stalheim.