Booking

Nordsiden av Sognefjorden / Norsk Bremuseum

Turen starter med å følge E-16 til Vinje, fra Vinje følger man R-13 over Vikafjellet til Vik i Sogn. Rett før du begynner nedstigningen til Vik bør du stoppe og beundre den fantastiske utsikten utover Sognefjorden, og er det klart vær så ser du herfra også store deler av Jostedalsbreen. 

Vik er en sjarmerende liten bygd med historie som går langt tilbake.  Hove Steinkirke og Hopperstad Stavkirke vitner om at Vik har en lang og rik kulturhistorie.  Fra Vik fortsetter du på R-13 til Vangsnes. Har du tid før ferjen til Hella går så er en tur opp til Fridtjov-statuen absolutt å anbefale. Denne enorme statuen av vikingen Fridtjov den Frøkne ble reist og gitt til den norske stat av keiser

Foto: Norsk Bremuseum

Wilhelm II i 1913.  I følge mytene var Fridtjov en lokal vikinghøvding som bodde i Vangsnes, og som var i kontinuerlig strid med kong Bale i Balestrand.

Fergen tar deg over fjorden til Hella på 20 minutter. Derfra fortsetter du på R-55 langs fjorden til Sogndal.  Sogndal er handelssentrum for Indre Sogn og her finnes et godt utvalg av butikker av alle typer.  Spisesteder i alle kategorier finnes det også.    

Fra Sogndal har du nå muligheten til å ta en avstikker til Fjærland og besøke det kjente Norsk Bremuseum. Det tar ca 30 minutter å kjøre fra Sogndal til Fjærland.   

Du har nå flere alternativer for turen tilbake til Stalheim:  

Nærøyfjorden

Du kan kjøre til Kaupanger og ta bilferje til Gudvangen.  Ferjeturen fra Kaupanger / Lærdal inn Nærøyfjorden til Gudvangen er regnet som en av våre aller vakreste og meste dramatiske ferjeturer.

Alternativt kan du kjøre til Manhellar og ta ferjen over til Fodnes.  Kjør så inn til Lærdal og ta veien over fjellet til Aurland. På tur ned til Aurland har man en utrolig utsikt utover Aurlandsfjorden.  Her kan man se Stegasteinen. Fra Aurland følger man så E-16 tilbake til Stalheim.  

Har du dårlig tid eller er været dårlig kan du naturligvis kjøre Lærdalstunnelen (24 km lang) fra Lærdal til Aurland.