Booking

Norge i et Nøtteskall ®

Denne turen blir regnet som en av verdens vakreste dagsturer, og er perfekt dagstur fra Stalheim.   Avreise i rimelig tid etter frokost, og retur i god tid før middag.  

Man kan ta denne rundturen begge veier, den ene veien har fjordturen fra Gudvangen til Aurland på ettermiddag, mens den andre veien har fjorden på formiddag.   Hva som passer best er jo bl. a. avhengig av værutsiktene

Dersom man ønsker fjordturen på ettermiddag tar man først buss fra Stalheim til Voss, fra Voss tar man tog til Myrdal, på Myrdal bytter man så til den verdenskjente Flåmsbanen. Togturen fra Myrdal ned til Flåm går gjennom noe av det villeste som finnes av vestlandsnatur; det er ikke uten grunn at Flåmsbanen er blitt en av våre aller mest populære turistattraksjoner.  

Etter halvannen times stopp i Flåm med tid for lunch, etc, fortsetter turen med ferje ut Aurlandsfjorden og inn den trange Nærøyfjorden som nå er på UNESCOs verdensarvliste til Gudvangen. 

I Gudvangen venter busser som bringer en tilbake til Stalheim, der turen opp den kjente og beryktede Stalheimskleiva regnes som turens "grand final”.   Man er tilbake på Stalheim ca kl 18:30.

Motsatt vei starter turen med buss fra Stalheim til Gudvangen. I Gudvangen går man ombord i ferjen til Flåm, Videre fra Flåm går turen til Myrdal og videre til Voss med tog.  Fra Voss er så buss tilbake til Stalheim. Sjekk med resepsjonen for oppdaterte rutetider og reisetips.

Norge i et Nøtteskall ®