Booking

Velkommen til Stalheim Hotel

Den vakre og betagende utsikten utover Nærøydalen fra Stalheim Hotel har gjennom nesten 200  år vært et av høydepunktene i svært mange turisters Vestlandsreise.  Ikke uten grunn har tallrike malere og diktere latt seg inspirere av nettopp dette dramatiske, men samtidig harmoniske landskapet og det er vårt håp at også du skal finne den inspirasjonen du trenger til å forme ditt eget kunstverk her på Stalheim.

Gjestgivertradisjonene er lange og gode her på Stalheim, med den spede begynnelse i 1647 da postruten mellom Oslo og Bergen ble åpnet og Stalheim ble en av de mange postgårdene langs ruten. I 1750 ble ”gastgjevarstovo ” – som nå står i museet på Stalheim tatt i bruk. Første hotellet med ca 20 senger ble åpnet i 1885, men allerede etter 10 år drift hadde hotellet fått ord på seg som et av våre fremste landhoteller og hadde ca 160 senger.

Selv om mye har endret har dagens vertskapet på Stalheim, siden 1927 familien Tønneberg, på mange måter de samme oppgavene som ”gastgiveren” på 1750-tallet: å ta i mot den reisende i varm og gjestfri atmosfære, sørge for gjestene blir tilbudt god mat og god drikke samt at de får en god seng å sove i .

Dagens hotell med Ingrid Tønneberg som direktør har i tillegg til å holde de gamle gjestgiver-tradisjonene i hevd valgt ” natur og kultur” som profil for hotellet. 

Med den storslåtte naturen som omgir Stalheim sier det seg selv at naturopplevelsen er en viktig del av et besøk på Stalheim. Enten du sitter på terrassen foran hotellet og lar den fantasiske utsikten synke inn over deg, eller du vil ta deg en fjelltur så forsøker vi å legge forholdene best mulig til rette for at du skal få en god og varig opplevelse.

Vi forsøker også å gi våre gjester en smakebit av de mange kulturelle skattene som finnes på Stalheim. Tidligere hotelldirektør Kaare Tønnebergs imponerende kulturhistoriske samlinger som er utstilt her på Stalheim kan alene stå for store kulturoppleveleser, men i tillegg drar vi tunge veksler på vår lange og spennende historie, på de nasjonalromantiske malerne, på forfatteren Per Sivle som var hjemme på her Stalheim, og mye annet spennende kunne nevnes. 

Vi ønsker deg velkommen til Stalheim og ber deg forsyne deg av både natur og kultur-oppleveleser, til å sette sammen din egen bukett av opplevelser.